Det har hunnit vara både jul och nyår sen senaste inlägget. Så nu är det dags igen för ett nytt sporadiskt inlägg. Julen började i Gävle.  

Men Gävles berömda kändis överlevde dock inte julen 😥

I julveckan återvände jag söderut, så skönt att lämna mörker, snö, is och kyla. I Torrevieja på torget Plaza de la Constitucion ståtar en jättestor svensk gran. Den är skänkt av en skogsägare från Sverige, som även bekostar transporten ner till Spanien. Den fraktas hela vägen på en bautastor långtradare. Torrevieja ligger denna man mycket varmt om hjärtat. Han har under många år sett till att det finns en rejäl svensk gran på detta torg och den brukar varje år resas och invigas 1:a advent, så även i år.

Dagen före julafton var vi 7 st som trotsade  både en småkylig dag och eventuella julförberedelser och istället åkte till Greenlands och spelade äventyrsgolf. Gemensam lunch utomhus efter avslutat spel. De flesta av oss hamnade på pallen och tack vare att vi var så få lyckades jag komma överst. Ser det om man tittar noga, är ju inte högsta punkten över marken 😂

 


Gemensam lunch 


Prispallen


På julafton åt jag ett julbord mitt på dagen tillsammans med ett antal vänner. Det serverades på en trevlig restaurang nere i hamnen, Moby Dick heter restaurangen. 

 

Senare på eftermiddagen var det julfirande även på kinarestaurangen Fu. Eftersom jag redan hade ätit anlände jag till Fu efter det att kinamaten var färdigäten där och julsångerna hade tagit vid. Gjorde emellan Moby Dick och Fu ett besök hos en väninna som var hemma och var konvalescent efter att ha haft vansinnigt ont i ben och höft. Var nu på bättringsvägen men inte tillräckligt för att gå med ut. När jag kom in på Fu möttes jag av högljudd allsång med julmelodier. Alla skulle ha någon form av huvudbonad, tomteluva eller något annat. Stämningen var hög runt borden och alla verkade trivas.   


Foto: Birgitta Enstedt

 


Foto: Birgitta Enstedt

Eftersom jag kom för sent tänkte jag att jag inte behövde nåt på huvudet. Men fotografen Birgitta E tyckte annorlunda. 


Foto: Birgitta Enstedt


Nyårsafton firades hemma hos Billa tillsammans med Marie-Louise och Gittan. Marie-Louise hade fixat hela menyn, en supergod trerätters. Var tyvärr dålig på att få fram kameran, men Gittan fixade i alla fall ett par bilder. Det vackra bordet och den goda förrätten. Roligt att få inviga Billas nya lägenhet som hon bott i endast en knapp månad. Vid tolvslaget gick vi upp på takterrassen för att beskåda fyrverkerierna som ven över stan. 


Den goda förrätten

 

 


Tolvslaget

 


Tolvslaget

För några dagar sen gjorde Gittan, Agnetha, Ann-Britt och jag en utflykt till Alicante. Vi for med 10-bussen från Torrevieja och strosade sen omkring på Alicantes gator. Några karaktäristiska vyer från Alicante. 

 

  

 

Blev hungriga efter en stund. Solen tittade fram en smula, så vi vågade bänka oss vid ett bord utomhus. En stund senare fick vi en gasolvärmare bredvid vårt bord för att hålla värmen bättre.

 

Klockan fyra klev vi på bussen för att åka hem igen efter en trevlig mysig dag i Alicante. Munskydd på, här är det obligatoriskt med munskydd på bland annat bussar och inne i butiker. 

 

 

Innan vi klev på bussen tog vi en fika inne på en liten mysig pub. Fanns ett flertal poliser där, både inne och utanför. Minst fem polisbilar utanför också. Dock ingen bild, förbjudet att fota poliser här. Vi kunde dock konstatera att det troligen var deras rastställe vi hamnat på 😉  

Här händer trevliga kul saker mest varje dag, kanske snart ett nytt sporadiskt inlägg om livet här nere utan snö, is och halka. Regn upplever vi i alla fall emellanåt 😉