Förra söndagen hade vi; Susanne, Billa, Marie-Louise och jag, en ljuvlig dag i Susannes, och hennes make Mats' finca. Finns massor av både citron- och apelsinträd där. Susanne kände viss oro för hur vi skulle klara alla nycklar och lås för att ta oss in. Grinden var säkert ihopsatt med både kedja och lås. Oron besannades.  

 


Fanns gott om nycklar, ingen funkade för oss.

Det var tji att få upp hänglåset trots idoga försök. Billa såg att det var glest mellan spjälorna vid sidan av kättingen och hänglåset. 


Så vi tog oss in den vägen istället. Bilderna nedan visar när vi tog oss ut samma väg som vi kom in. 

 

 

Väl inne åt vi medhavd matsäck i solen och njöt i värmen. Inte ett moln på himlen och inte en enda vindpust som störde heller. En helt underbar januarisöndag. Susanne spelade upp en stunds meditativ musik och tal som vi också njöt av.

 

Gick sen ut bland träden och försåg oss med både apelsiner och citroner. Svårt att få tag på färskare än så här.

 

 

 

På ditvägen hade däcken på Marie-Louises bil fått en annan färg. På hemvägen mötte vi en fåraherde utan får, men däremot med en massa getter. Hann endast få med en del av getterna när de rusade ner för sluttningen och över vägen. Herden själv undgick helt kameralinsen. 

 

 

Här i Spanien spelar man petanca och hemma i Sverige spelar man boule, men det är väl ungefär samma sak såvitt jag förstår. Vi är några, allt från 3-4 st till 15-20 st, som tycker det är kul att försöka sig på att spela, så vi träffas en gång i veckan och gör så gott vi kan. I onsdags var vi 13 stycken som hade anslutit. Det var ganska kyligt, hade nog egentligen behövts nåt på händerna.  


Alla är inte med på bildenKlotet på väg i luften 

Bra spridning 😄


Veckan före var vädret bättre, riktigt varmt och skönt. 


Foto: Birgitta Johansson


Annat som vi också roar oss med här, är att träffas för att spela canasta. Ibland hemma hos varandra och en gång i veckan på Bar Carlos finns också möjlighet att spela. 

Hos Agnetha i förra veckan blev vi, utöver kortspel, bjudna på jättegod fisk och en läcker cheesecake till kaffet. 

 

 


Kolla vilka bra kort 😉

Hemma hos mig en vecka tidigare. 


Foto: Birgitta Johansson

Bar Carlos hösten 2020 

 

Det fick bli allt för den här gången. Nu hoppas vi på lite varmare och soligare dagar. Är i alla fall tacksamt att slippa snö, i Grekland och Turkiet är det mycket kallare och till och med en hel del snö.